Приправа близького сходу
Восновному її використовують у готових стравах.
Можна посипати нею хліб або лаваш, і навіть пампушки.
В арабських країнах прийнято, щоб на столі завжди стояла піала з оливковою олією і ще одна з затаром. Хліб або лаваш відламують, окунають в олію, потім в приправу і їдять з будь-якою стравою.
Крім того, Затар можна додавати у заправку до салату, у йогурт, посипати випічку, до м'яса, риби, каш, страв з яєць і ТД.
У деяких східних країнах готують такий сніданок:
Змащений олією лаваш, посипають затаром, додають йогурт. Потім скручують у трубочку і смакують з чаєм або кавою.
У складі смажений кунжут, орегано, тим'ян, подрібнений сумах (плоди оцтового дерева)
Перед використанням додайте сіль за смаком.